ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4: Βγήκε ζωντανός από το θρίλερ!

Απίστευτο ματς, τρομερή εξέλιξη και δραματικό φινάλε στη ματσάρα της Νέας Σμύρνης - Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 3', αλλά 

ο Ολυμπιακός πριν κλείσει το ημίχρονο ήταν μπροστά με 1-3 - Οι γηπεδούχοι με δυο γκολ στο 83' και στο 84' ισοφάρισαν σε 3-3, όμως στο 87' ο Φορτούνης με πέναλτι έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό!

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη για τον Ολυμπιακό ήταν αρκετά. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν ότι στη Νέα Σμύρνη έπαιζαν πολλά περισσότερα από μια απλή νίκη. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήθελε από την Πλατεία να κάνει restart στην χρονιά και να δείξει ξανά το πραγματικό του πρόσωπο. Και το έκανε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. 


Με τον Φορτούνη ηγέτη, τον Ανσαρριφάρντ σκόρερ, και τον Σισέ βράχο πίσω έβαλε τις βάσεις για να περάσει ένα εύκολο βράδυ. Και η αλήθεια το είχε καταφέρει με το 3-1, αλλά κάπου εκεί χαλάρωσε και παραλίγο να το πληρώσει με τον Πανιώνιο σε δύο λεπτά να το κάνει 3-3, πριν ο Ευαγγέλου τα κάνει θάλασσα με τις αποφάσεις προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και τον Ολυμπιακό να παίρνει στο τέλος μια υπερπολύτιμη νίκη.



Πως ξεκίνησαν 
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Σαββίδη (τραυματίας) και Γκιοατά (τιμωρημένος) με τους Οικονόμου και Σιώπη να παίρνουν τις θέσεις τους στην αρχική ενδεκάδα.

Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Οικονόμου και Χατζισαφί. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Σπιριντόνοβιτς (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μασούρας (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γεσίλ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ήρθε με αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Τάκης Λεμονής δεν υπολόγιζε τον τιμωρημένο Ένγκελς αλλά και τους τραυματίες Εμενίκε και Μπεν. Έτσι, θέση στην κορυφή της επίθεσης πήρε ο Ανσαριφάρντ ο οποίος επέστρεφε σε ένα γήπεδο όπου λατρεύεται.

Ο Τάκης Λεμονής κατέβασε την ομάδα του με τον Προτόν στα γκολπόστ και τους Φιγκέιρας, Νικολάου, Σισέ και Κούτρη αμυντική τετράδα. Ρομαό και Οφόε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Σεμπά, Φορτούνη, Πάρδο να έχουν τις τρεις θέσεις πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Γκολ με το καλημέρα

Ένα από τα όπλα του Πανιωνίου τα δύο τελευταία χρόνια είναι το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες. Και το ξεκίνημα του ήταν ονειρικό αφού μόλις στο 3ο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενος άλλο ένα από τα πολλά φετινά λάθη του Ολυμπιακού. Σε μια ακίνδυνη φάση ο Φιγκέιρας προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Προτό αλλά δεν έβαλε δύναμη με αποτέλεσμα ο Σπιριντόνοβιτς που ακολουθούσε τον Πορτογάλο το εκμεταλλεύτηκε και με ένα τσίμπημα της μπάλας πρόλαβε τον Προτό κι έκανε το 1-0.

Το γκολ αυτό όπως ήταν λογικό πάγωσε τους «ερυθρόλευκους» και στα πρώτα δέκα λεπτά έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Κάπου εκεί σαν κάποιος να γύρισε τον διακόπτη ο Ολυμπιακός αποφάσισε με μπροστάρη τον Φορτούνη να δείξει γιατί είναι ο πρωταθλητής. Αντίθετα ο Πανιώνιος αντι να πατήσει πάνω στον ενθουσιασμό που του έδινε το γκολ, ατύχησε να έχει σε κακή ημέρα τον Μασούντ.

Έτσι, από το 15' και μετά μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Και αφού αρχικά το σουτ του Φορτούνη έδιωξε ο Κότνικ, στο 19' ήρθε το 1-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρδιτσιώτη άσου, ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πανιώνιος έδεειχνε σε κακή ημέρα, τα δύο αμυντικά χαφ (Σιώπης-Κόρμπος) πρέπει να έκαναν την χειρότερη τους εμφάνιση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει πάρτι και κάθε του επίθεση να γίνεται επικίνδυνη φάση για τα καρέ του Κότνικ.

Μάλιστα, ένα λεπτό μετά το γκολ του Σισέ παραλίγο να γίνει η ολική ανατροπή αλλά ή κεφαλιά του Πάρντο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου. Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν κάκιστη (με διαφορά η χειρότερη στα δύο αυτά χρόνια που ο Ιστορικός πρωταγωνιστεί) με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να συνεχίζουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Παρόλα αυτά όλα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει αν στο 27' ο Σισέ δεν έδιωχνε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μασούρα. Παρά την ευκαιρία αυτή, οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερά καλύτεροι και στο 37' έφτασαν στο 2-1. Ο Οφόε με τρομερή πάσα-τακουνάκι στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Ανσαριφάρντ ο οποίος δεν λάθεψε και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έχοντας κάνει την ολική ανατροπή ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα και μπορεί στο 43' ο Πάρντο να μην σκόραρε, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ (δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο του γκολ μην ξεχνώντας το χρόνο που πέρασε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης) εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κότνικ στο σουτ του Πάρντο και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε από εκεί που σταμάτησε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και κατά συνέπεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που ο Πανιώνιος έδειχνε με την απογοητευτική του εικόνα σαν να είχε παραιτηθεί από την διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος έχοντας συμβιβαστεί με την μοίρα του. Στο 61' πάντως υπήρξε μια αναλαμπή από τους γηπεδούχους όταν ο Λάμπρου που είχε μπει αλλαγή από πλάγια θέση με ωραίο σουτ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Προτό. 

Ο Ολυμπιακός έχοντας υπέρ του το προβάδισμα των δύο γκολ το μόνο που έκανε (αφού δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο) ήταν να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και με εξαίρεση μια φάση του Σπιριντόνοβιτς στο 74' έδειχνε να το κάνει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Κι ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την μοίρα του, στο 82' ο Σπιριντόνοβιτς κερδίζει πέναλτι από τον Προτό κι έδωσε το φιλί της ζωής στους γηπεδούχους. Ο Μασούντ δεν αστόχησε για το 3-2 βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Έτσι, στο επόμενο λεπτό πριν ο Ολυμπιακός καταλάβει τι έγινε, ο Ντουρμισάι μετά από πάσα του Μασούντ πλάσαρε για να κάνει το 3-3. Το ματς είχε γίνει ροντέο και στο 86' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Τζούρτζεβιτς από τον Μπανανά, μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση με τον Φορτούνη να μην αστοχεί. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πανιώνιος τα έπαιξε όλα για όλα, στο 91' έφτασε κοντά ξανά στην ισοφάριση με το φάουλ του Χατζισαφί, ενώ στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να είχε πάρει άλλο ένα πέναλτι στην προβολή πάνω στο στήθος του Χατζισαφί, με το 4-3 να είναι το τελικό σκορ.
Ενδεκάδες

MVP: Κώστας Φορτούνης. Την χρειαζόταν αυτή την εμφάνιση ο διεθνής άσος. Την στιγμή που ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά στο σκορ, ο Φορτούνης έδειξε γιατί είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Πήρε από το χέρι του τους πρωταθλητές και ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή. Από δικιά του εκτέλεση φάουλ έγινε το 1-1 και στη συνέχεια ήταν αυτός που οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του Τάκη Λεμονή.

Στο ύψος του: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Δύο γκολ με το πρώτο να είναι με πολύ ωραίο πλασέ κι έδειξε ότι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να τον υπολογίζουν περισσότερο. Μάλιστα προς τιμή του ήταν και το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο του γκολ ως ένδειξη σεβασμού για το διάστημα που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο. 

Αδύναμος κρίκος: Μασούντ Σοτζαέι. Τα έχουμε πει όταν ο Ιρανός είναι σε κακή ημέρα τότε ο Πανιώνιος είναι ένα επίπεδο κάτω. Ο Μασούντ δεν πήρε πρωτοβουλίες, έδειχνε εξαφανισμένος ενώ όσες φορές η μπάλα έφτασε στα πόδια του σχεδόν οι περισσότερες πάσες ήταν άστοχες. Κακός και ο αρχηγός της ομάδας ο Παναγιώτης Κόρμπος που ίσως να έδειξε επηρεασμένος από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ γενικότερα ήταν τραγική όλη η αμυντική λειτουργια των Νεοσμυρνιωτών.

Η γκάφα: Όλη η ανασταλτική λειτουργία του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι οι «κυανέρυθροι» δεν μας έχουν συνηθίσει αμυντικά να έχουν τέτοια κακή παρουσία στα αμυντικά τους καθήκοντα. Κανένας μα κανένας δεν κατάφερε ανασταλτικά να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει πάρτι.

Το στραγάλι: Τα έκανε μαντάρα ο Ευαγγέλου στο τέλος με τις αποφάσεις αφήνοντας με πολλά παράπονα τον Πανιώνιο. Αρχικά στην φάση της ανατροπής του Σπιριντόνοβιτς φαίνεται πως δεν υπάρχει επαφή και το κερδίζει ο Αυστριακός άσος των Νεοσμυρνιωτών. Στο πέναλτι του Ολυμπιακού που έκανε γκολ ο Φορτούνης, ενώ υπάρχει επαφή, μοιάζει να είναι πολύ αυστηρή η απόφαση για καταλογισμό της εσχάτης των ποινών. Τέλος, στις καθυστερήσεις ο διαιτητής κλείνει τα μάτια στην κλωτσιά πάνω στον Χατζισαφί.

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Σιώπης, Μασούρας (60' Λάμπρου), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ
Ολυμπιακός (Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (63' Ταχτσίδης), Πάρντο, Φορτούνης, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου