ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πλήγμα στον τουρισμό της Ηπείρου από «κανόνι» βρετανικής αεροπορικής εταιρίας


Με πλήγμα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ηπειρο 

έπειτα από το «κανόνι» που βάρεσε η βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch στις αρχές του μήνα.

Η ανώμαλη «προσγείωση» των Βρετανών έχει κάνει τους Ελληνες επαγγελματίες να καρδιοχτυπούν λόγω της συνεργασίας που είχαν. Για παράδειγμα, παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας είχαν προκρατήσεις δωματίων για λογαριασμό της βρετανικής εταιρίας, για τις οποίες όμως δεν έχουν εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν έχει γίνει τιμολόγηση ή δεν έχουν αποδοθεί ο ΦΠΑ και οι φόροι.

Ο μέχρι πρότινος αεροπορικός κολοσσός έκανε συνεχείς πτήσεις προς την Ηπειρο, αλλά ξαφνικά διέκοψε τη δραστηριότητά του στις 2 Οκτωβρίου και, για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους οι τουρίστες, μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, που αποτελούσε βασικό προορισμό της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ακολούθως, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση επαναπατρισμού των περίπου 110.000 πελατών της που βρίσκονταν σε διακοπές. Επρόκειτο για τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό σε περίοδο ειρήνης, αφού ναυλώθηκαν δεκάδες αεροσκάφη γι' αυτόν τον σκοπό! 

Η κατάρρευση της Monarch σήμανε την άμεση ακύρωση 300.000 μελλοντικών κρατήσεων σε διάφορους προορισμούς. Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα στον τουριστικό κλάδο, έπειτα από την ακύρωση πτήσεων που ανακοίνωσε η επίσης χαμηλού κόστους ιρλανδική εταιρία Ryanair.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου