ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ....Συριακές παραστρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στην Αφρίν - Τους βομβαρδίζουν οι Τούρκοι

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας δημοσίευσε εικόνες με συριακές παραστρατιωτικές μονάδες να εισέρχονται στην Αφρίν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, πρόκειται για
Αλαουίτες μαχητές, που εντάχθηκαν στο σώμα των Κούρδων που δίνει σκληρή μάχη υπεράσπισης της Αφρίν, έναντι της τουρκικής εισβολής.

Το NDF αποτελεί ουσιαστικά τη μεγαλύτερη παραστρατιωτική οργάνωση της Συρίας η οποία αποτελείται από εθελοντές και είναι ταγμένη στο πλευρό της κυβέρνησης της Συρίας.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η πολιορκία της πόλης από τους Τούρκους, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος απέτρεψε την είσοδο συριακών στρατευμάτων, μετά από συνομιλία και συνεννόηση με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές αφού μπήκαν στο Αφρίν για να βοηθήσουν στην απόκρουση της επίθεσης του τουρκικού Στρατού σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Oι δυνάμεις NDF του συριακού Στρατού εισήλθαν στην Αφρίν από τα σιιτικά χωριά Nubl και Zahra στα οποία στάθμευαν ενώ άλλες δυνάμεις αναγκάστηκαν προς το παρόν να γυρίσουν πίσω.

Οι Κούρδοι ικέτευαν την δεύτερη στρατιωτική φάλαγγα να γυρίσει πίσω καθώς οπισθοχωρούσε προς τα σιιτικά χωριά εξαιτίας των τουρκικών βομβαρδισμών.

Λίγο νωρίτερα και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει το Αφρίν, επιβεβαίωσε την άφιξη των μαχητών αυτών, αναφέροντας ότι η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους και έστειλε στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της τουρκικής επίθεσης.



«Η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στη φωνή του καθήκοντος και έστειλε σήμερα στρατιωτικές μονάδες (...) για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ενότητας του εδάφους και των συνόρων της Συρίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των YPG, Νούρι Μαχμούντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου