ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πάμε σε νύχτα – θρίλερ στο Αιγαίο....Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό

Μέρες 1996 θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Ιμίων, μετά το χτύπημα που δέχτηκε πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής από τουρκικό πολεμικό πλοίο.


Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090.
Πάμε σε νύχτα – θρίλερ στο Αιγαίο – Δραματικές εξελίξεις και επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης – Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό, στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις οι Τούρκοι

Tουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια ανήκουν στη χώρα μας
Όπως λένε οι Λιμενικοί, «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το ’96».

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12/02) όταν και έγινε
γνωστό ότι οι Τούρκοι εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού, στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκαν να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.

Tουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια ανήκουν στη χώρα μας

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως τα Ίμια… ανήκουν στην Τουρκία!

Η Αγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, σε συνέχεια του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού προκαλώντας υλικές ζημιές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ξεκάθαρα πως τα Ιμια ανήκουν στην Τουρκία και πως η Ελλάδα παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη.

Στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, γίνεται λόγος πως ο Τούρκος γ.γ. του υπουργείου κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Ιμια υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα και πως η τουρκική πλευρά δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου